Lokale kontaktpersoner

Når vindkraftutbyggingen starter vil det være behov for mat, overnatting og varierte leveranser av lokale varer og tjenesterHvem kan utbyggere og entreprenører ta kontakt med for å finne den hjelpen de trenger?  

I samarbeid med Vindmuligheter AS tar Ingegjerd og Kjell Arild Iglebæk fra Vegusdal initiativ  til  satsingen BIFASBirkenes Facility Services. Ingegjerd blir lokal koordinator for mat og overnatting, mens Kjell Arild tar en rolle som kontaktperson for alle typer forespørsler etter lokale varer og tjenester som dukker opp i utbyggingsprosjektet.  

Lokale varer og tjenester 
Med variert bakgrunn som bilmekaniker, verkstedsinnehaver, bonde og bussjåfør kan Kjell Arild selv bidra med mye praktisk arbeid. I tillegg har han et stort lokalt nettverk. Vi ønsker at flest mulig leveranser skal skje i samarbeid med lokale leverandører i og utenfor Birkenes. Vi tar utgangspunkt i bedriftene på leverandørlisten til Vindmuligheter, og vil jobbe aktivt for å selge inn disse. Deretter oppsøkes andre aktuelle leverandører i landsdelen. Mindre leveranser til vindprosjektet kan gi spennende muligheter for mange lokale bedrifter. – Jeg gleder meg til å komme i gang, og er sikker på at vi skal klare å levere det meste gjennom lokale og regionale partnere, sier Kjell Arild Iglebæk.   

Mat og overnatting 
Ingegjerd Iglebæk vil være lokal koordinator for mat og overnatting. Rett over grensa til Lillesand har vi funnet en solid samarbeidspartner med erfaring med matleveranser til E18-utbygging og andre store byggeprosjekter. Horisonten ved daglig leder Geir Figenschau vil bidra til å tilby en mest mulig lokal pakkeløsning til vindutbyggingen i Birkenes. All mat vil bli tilberedt i samarbeid med kjøkkenet til Horisonten, og serveres i samarbeid med lokale ressurser på de to utbyggingsområdene.  

– Vi ønsker å tilby en løsning med lokal servering på anleggsområdene i Oddeheia og Bjelkeberg. Arbeidere som trenger overnatting skal få tilbud om attraktive rom og hytter hos lokale aktører som Røyland gård, Hagestad Hytteutleie, Stoveland gård og andre private med rom til utleie. Horisonten har også rom tilgjengelig. Vasking, klargjøring av rom og lignende vil skje ved hjelp av lokale ressurser. Horisonten bidrar med leieavtaler for håndklær, sengetøy og annet. Vi håper å få en avtale med nærbutikken på Engesland for kjøp av annet utstyr som vaskemidler, såpe, toalettpapir og lignende.  

– Så snart RWE og deres underleverandører begynner å etterspørre mat og overnatting, skal vi stå klare til å gi et best mulig lokalt tilbud, sier Ingegjerd Iglebæk. Vårt mål er å tilby en attraktiv og konkurransedyktig lokal pakke, slik at dette blir det naturlige valget for aktører som skal jobbe i Oddeheia og Bjelkeberg.  Les mer om BIFAS

 

Forretningsmuligheter knyttet til vindkraft

Vindmuligheter c/o BTG AS, Tveide næringspark 1, 4760 Birkeland